Zariadenie kancelárie nemusí byť čiernobiele. Objavte farebné kancelárske potreby

Pracujete v nudnej bielo-čiernej kancelárii a nemáte okolo seba žiadne farby? Zmeňte to. A to nie len kvôli estetike, no najmä kvôli vašej nálade a výkonnosti v práci. Neveríte? Vysvetlíme vám, ako farby dokážu ovplyvniť správanie človeka a zároveň ako aj tú najpochmúrnejšiu kanceláriu rozveseliť farbami.

Aký vplyv majú farby na človeka?

Psychológia farieb sa využíva v rôznych odvetviach. Farby totiž dokážu ovplyvniť nie len náladu, no aj správanie človeka. Každá farba má pritom úplne iný význam. Napríklad taká červená je považovaná za farbu vášne, no v istých situáciách vyvoláva stres a nervozitu. Do kancelárie ju preto vo veľkom množstve neodporúčame.

Naopak zelená farba podporuje kreativitu a upokojuje. Je dokázané, že ak sa chorý pacient v nemocnici pri svojej liečbe pozerá na niečo zelené, uzdraví sa rýchlejšie ako pacient, ktorý sa pozerá len do bielej steny. Ak teda máte stresujúce a hektické zamestnanie, zelená je pre vás ideálna. Pozitívna farba je aj žltá alebo oranžová.

Využite farebné kancelárske potreby

V zásade platí, že čím väčšia farebná plocha, tým intenzívnejšie pôsobí na psychiku človeka. Ak však nemáte možnosť premaľovať steny alebo vymeniť nábytok v kancelárii, nezúfajte. Úplne postačí, ak sa pohráte s malými detailmi. Zamerajte sa na farebné kancelárske potreby. Kombinovať môžete viac farieb, ale zostať môžete aj pri jednej. Dôležité je, že do interiéru donesiete niečo veselé a výrazné.

Ako prvý si preorganizujte stôl. Všetky čierne veci vymeňte za farebné. Fádne zošity nahraďte vzorovanými diármi, čierne šanóny v poličkách za veselé farebné a na stôl postavte pekný stojan na perá. S premieňaním zariadenia si vyhraďte čas aj na poriadne upratovanie. Dokumenty si zatrieďte napríklad do závesných zakladačov alebo veselých pestrofarebných karisblokov.

Na steny zaveste obraz alebo nástenku

Oživiť môžete aj steny. Zaveste si oproti pracovnému stolu pekný obraz, plagát či koláž fotografií v rámiku. Priestor oživí aj obyčajná korková nástenka, na ktorú si s kolegami môžete pripnúť spoločné fotografie alebo odkazy na nalepovacích bločkoch.

Zdroj foto: pexels.com

Je len na vás, ako interiér oživíte. Dôležité je, aby nebol fádny a smutný. Ak ho chcete doladiť len jemne, využite pastelové farby. Ak naopak túžite po niečom výraznom, nebojte sa využiť aj krikľavé farby. Uvidíte, že vďaka malým farebným detailom sa vám a vašim kolegom bude pracovať lepšie a veselšie. 

Súvisiace produkty

Súvisiace články

Najpredávanejšie produkty

Ing.Pavol Regina - "REGINA", Hattalova 12, Bratislava 831 03, +421244452110, shop@regina.sk